Efter en vecka på kantinen

Jag skulle bara säga att jag fick jobbet på Gina Tricot!! Whoop whoop!

Känns super. Speciellt då jag behöver en pick-me-up... Fick rensa avloppen i/under buffén och disken idag på jobbet. Najs.

/ M

Frustrations, sensations


Har sovmorgon från halv sex till halv sju imorrn!


Klart man kör en utgång.


/T

Vik hädan, ägg.

Typisk grej att göra när man inte bor hemma; börja äta saker man aldrig äter hemma. Non stop till exempel. Sedan jag kom hit till Starpan har jag ätit obscent mycket non stop. Det kostar liksom 40 spänn per påse. Samma sak med ägg. När har jag någonsin ätit ägg hemma, med KAVIAR dessutom? Det är ju helt sjukt. Kaviar alltså. Här äter jag det nästan varje dag. Nej, från och med nu får ägg och non stop vika hädan.

/T

Inte så kontigt att jag blir kinkig...

Tilda har skaffat sig en ny morgonrutin, som jag allt annat än uppskattar. Jag kan till och med säga att jag avskyr den. Om jag visste att detta skulle ske hade jag med största säkerhet övervägt om det verkligen är värt besväret. Att bo med Tilda alltså.

Mina senaste morgnar har sett ut såhär; Tilda har ju som sagt gått och skaffat sig ett jobb. Börjar klockan halvsex på morgonen. Jättebra, tycker hon.

Inte jag.

Det är nämligen så att Tilda ställer två väckarklockor för att försäkra sig om att hon vaknar. Det här misslyckas hon totalt med. Istället är det jag som vaknar och lyssnar medans signalerna, på inte en, utan TVÅ väckarklockor, ringer. Därefter snoozas av sig själva. Gång. På gång. På gång...
Spektaklet avslutas med att jag skriker "TIIIIIIIIILDAAAAAAAAAAA". Då flyger hon minsann upp.

Bitch.

/ M

Cool guys don't look at explosions

Vi har en källarlager med kyl och frys i vår restaurang. I och med att vi delar lager med en skobutik och ett bageri, måste man gå ganska långt in och ner i värsta labyrinten på vingliga plankor för att komma till rummet där våra grejer står.

Alltid när jag ska ner och hämta någonting där känns det om att jag är med i en... actionfilm eller nåt och att det kommer blir värsta explosionen bakom mig så att jag ska behöva springa där igenom gången. Tänker mig hur jag slänger mig i slowmotion på marken och ba "NOOOOOOOOOOOOO!" med händerna fulla av frukost-ost.

..

Har inte hänt än tyvärr.

Lovar att berätta när det gör det.

/T

Dagens trauma

Jag och Malpan var och handlade idag. Jag betalade, hon packade varorna, allt var fantastiskt. Tills (!) jag upptäckte att påsarna inte räckte till allt. Två paket toapapper blev över. Som jag, av alla människor, skulle bära för hand. Jag brukar inte skämmas för sådant, men jag menar hallå...
Det känns som man går omkring med megafon och ba;

"Ah, tja. Tänkte gå hem och BAJSA nu. Ser ni hur mycket jag ska BAJSA eller? Jag ska BAJSA och använda, inte ETT, utan TVÅ hela paket toapapper. Så mycket ska jag BAJSA. Tjarrå."

Fy fan.

/T

Hört på kantinen

Jag får höra flera gånger om dagen att "jeg er KEMPE FLINK!!". Vad det betyder? Jag vet inte, men jag ler och ser tacksam ut. Jag chansar på att det betyder att jag gör ett bra jobb...

...

Pinsamt annars.

/ M

FYI

Vi kallar vårt durkslag för Durkis.

/T

Vad gör man med kinkiga Malpor?

Malpan var kinkig imorse. Jag vet inte riktigt varför.

Det kan ha berott på att min väckarklocka stod på 04.45. Eller på mobilen som stod på 04.50. Det kan också ha berott på att den ena hade snoozat tre gånger och den andra två. Kanske också på att våra sängar står en halvmeter ifrån varandra.

Jaja, nog om det.

Jag behöver hjälp. Vad gör man med kinkiga Malpor?

/T



På bibblan med Tilpan

Okej.

Jag har härmed återuppstått från de dödas diskrike. Jag har haft två minst sagt utmattande dagar, på kantinen alltså. Jag har skivat lax till ca 500 personer (vilket har resulterat i en blåsa på mitt vänsta pekfinger), jag har skurit tomater så man tycker att det borde räcka till hela Norge och jag har diskat. Och diskat. Och diskat.

...

Och diskat lite till. Tallrikar, uppläggningsfat, bestick, plastbyttor ungformar, you name it. Jag vill inte diska mer. Dessutom är diskmaskinen gigantisk och låter väldigt VÄLDIGT högt. Det gör mig lite rädd så jag passar mig noga för att inte komma för nära ska ni veta.

I nuläget vet jag inte om jag ska jobba imorgon, eller alls i framtiden. Men ska det fortsätta såhär måste jag nog skaffa mig lite thicker skin.

Literally.

/ M

Okej

Han var norsk. Pratar som en jättebäbis.

/T

Live från biblioteket.

Jag sitter på biblioteket. Jag gillar att sitta på biblioteket. Då får jag och mina neuroser vara i fred. Nu sitter jag faktiskt utanför biblioteket på en liten inomhusbalkong där det finns en glasdörr (in till biblioteket). Här vill jag sitta. Ensam. Men nu är det så att en... Jag vet inte vad han är, ett djur kanske, men han pratar engelska med öststatsdialekt. Och knackade på min dörr gjorde han. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Det kändes liksom lite löjligt att säga "Jaaa, kom in". Men det fick jag säga ändå. Genom rutan där ingenting hördes. Så jag sa det. Då ställde han dörren på glänt, stack in sitt öststatiska huvve och undrade;

"Helleuw. Ken I zit her."

Och jag sa;

"Yes, Yes, Of Course.",

välartad som jag är. Han sätter sig ner, lägger sina stickade vantar prydligt på bordet, tar fram sina kanderade nötter och börjar tugga. Och tugga. Och tugga. Ljudligt tuggar han. Jag stör mig på hans närvaro. Han sneglar på det jag skriver i min almanacka. Han undrar om jag vill ha kanderade nötter. Nej tack, mitt liv har gått fint hittills utan kanderade nötter tänker jag och skakar på huvva. Jag vill inte ha honom här. Jag vill vara ifred.

Jag återkommer med mer info snart. Läget är ganska dött nu.

Det här är Tilda, live från biblioteket. God eftermiddag.

/T


Hej

Jag saknar lite att träffa på människor man känner på stan.

Å andra sidan: Fördelen med att inte göra det är att man kan vara ful om dagarna.

...

Jag gillar att vara ful.

/T

PS

Jobbar på ett hotell med frukosten. Arbetstider; halv sex till elva. Festligt va.

/T

SevenEleven.

Vi har en asiat (kines tror jag) med eldrøtt hår som jobbar precis brevid bibblan på seven eleven. Vår kommunikation tar an vældigt... spænnande former, med tanke på hans kines-norska och min svenska. Æven med tanke på att han låtsas om att jag inte ær dær varje dag och bestæller samma sak. Hær ær ett exempel på våra konversationer:

Jag = jag.
KMEH = Kines Med Eldrøtt Hår 

Jag: Hej! Kan jag få en latte tack?
KMEH: Latta, ankal allal dabbal!
Jag: ?
KMEH: Latta! ANKAL allal DABBAL!
Jag: Jaha! Eh, en enkel tack!
KMEH: *Visslar, ska stajla maed muggar och slænga i luften, tappar på golvet, tar næsta mugg, stajlar igen, lyckas och hæller upp latten. Tar upp misslyckade stajlade muggar från golvet*.
Jag: ...
KMEH: Tjasax!
Jag: *betalar*
KMEH: Latta!
Jag: *børjar gå mot dørren*
KMEH: HADAAaaaa...

Varje gång, lika spænnande.

Næ hørni, nu ska jag gå och læsa... en jævla bok eller nåt.

Hej på er.

/T

Lördagskväll

Vi kör korttrick;

T: Jag vill göra ett!, JAG VILL GÖRA ETT!!! (Väldigt exalterad), dra ett kort Malpan!
M: ....
M: Mkej...(Drar ett kort)
T: Kommer du ihåg? KOMMER DU IHÅG??
M: Ja, jo, jag kommer ihåg.
T: Okej, då ska jag bara blanda lite här.

...

T: Vänta...

...

T: (Besviken) Jag kommer inte ihåg.

/ M

Hänger

Sitter själv på biblioteket. Tycker det är ganska skönt till skillnad från Tilda. Här funkar internet som det ska och kaffet är gott.

Ni ska veta att det då rakt inte är så synd om Tilda som hon ger sken av. Hon vill bara ha uppmärksamhet.

/ M

Starpan badass-niggah-teamsquad

Vi har köpt våra hoods idag. Och lite bling.

Lyssnar på 50 cent. Ska köra en driveby snart.

/ T&M

Man vet att man är i Norge när...


... två killar på en bar säger att de "bor precis över fjorden".

/ T&M

Oh well, better luck next time!

Om jag någonsin trodde att jag kunde norska trodde jag helt katastrofalt fel. Hela dagen idag (min första arbetsdag här i Starpan) har jag gått runt som ett livs levande frågetecken.
Så fort jag blivit tilltalad eller frågad om något har jag chansat vilt med olika svar; Ja, nej och om jag inte ens kunde välja mellan dessa nickade jag kort och hmm:ade tyst.

När jag klockan 15.00 hade avslutat mitt jobb och vinkade hejdå, svär jag på att alla de andra fyra medarbetarna kollade konstigt på mig och undrade vad sjutton jag var för något.

....I don't blame them. Det hade jag också gjort.

/ M

PS

Før att klargøra: Jag var oseriøs med det dær "peace":et. Bara så ni vet. Jag skulle aldrig skriva peace seriøst. Herregud.

/T


In the gutter.

Malin ær och jobbar før førsta gången.

Jag finner denna pløtsliga ensamhet mycket svår. Jag vaknade ensam, åt frukost ensam, gick till stan ensam. Och hær sitter jag nu på biblioteket och læser DN med hemløsa och halvdøingar till sællskap. Arbetsløsheten børjar kænnas. Snart ær jag i rænnstenen. (In the gutter- det ska min næsta blogg heta. Ska handla om livet som arbetsløs invandrare.)

Ja, just det. Stavangers gator ær inte att leka med ska ni veta. Konkurrensen ær hård, klimatet kallt. Mænniskorna hænsynsløsa. Låt er inte luras av deras gulliga dialekt, snart står de dær med kniven mot strupen och kræver dig på... Lax och olja.

Nej. Nu ska jag gå och søka jobb på polarn&pyret. Hoppas jag øverlever.

Peace.

/T


Det blir för mycket ibland.



/T

Äta

Jag skrek hysteriskt nyss att jag ville SE MIN APELSIN!! Cityakuten-style.

Egentligen ville jag ju äta den.

Mmm äta.

/T

Watch out Starpan

Jag och Malin ska starta ett gäng här snart.


Vi ska börja rappa och svära.


/T

Irritationsmoment

Tilda ville inte bo med mig før att hon tyckte att jag snarkade. Nu visar det sig att hon snarkar høgre æn mig. Enda skælet till att jag bor med henne nu ær før att hon har en dator.

/ M


Newsflash

- Malin børjar hacka gurka på fredag.
- Tilda provjobbar på restaurang på lørdag.
- Gina Tricot intervjuerna gick super. Vi båda bondade med chefen (hon har svensk pojkvæn = pluspoæng før oss).
- Lægenheten ær fortfarande liten och ganska illaluktande, men nu har vi i alla fall två sænger.
- Internet ær på gång. Snart slipper vi lurka omkring på en massa dammiga bibliotek.
- Vi saknar Superstore dær det faktiskt finns riktig mat. Hær har vi hittills mest levt på ægg och yoghurt.

/ T&M


Kolla cityakuten.

T: Dær ær han med håret igen.
M: Næ vadå... Det ær ju inte han.
T: ...
M: ...
T: Men han har också hår.

/ T&M


Hej allihopa!

Håll tillgodo, vi har precis flyttat in och har inte lyckas skaffa internet æn. Førhoppningsvis fixar vi det idag eller imorgon. Nu ær vi på ett bibliotek och stillar vårt facebook-behov. Bra va?

Puss och KLEM!!!

/ T&M

Jag kräks inte lika mycket idag

Idag:

Flyttning!

Vi packar, lyssnar på musik och är ganska lättade att vi äntligen ska få flytta till något eget. Packa upp våra saker. Blir grymt.

Tilda lyckades trots många missöden komma hem från IKEA igår. Med en säng (eller ja, den kommer på måndag), kuddar, täcken, galgar och ljus. Jag var mycket stolt över henne. Jag tror hon var väldigt utmattad efter en dag som igår. Hon kom hem med ett skrämt uttryck i ögonen, tittade på mig utan att säga något, la sig på sängen i fosterställning. Hon låg och darrade en stund innan hon sjönk in i en djup sömn.

När hon vaknade var hon sig själv igen. Det var tur. Jag föredrar den vanliga Tilda.

/ M


Butter

Jag har skickat iväg Tilda själv till IKEA. Jag undrar nu hur bra idé på en skala det verkligen var. Jag hoppas att hon hittar tillbaka till hotellet. Levande dvs.

Själv mår jag inte så bra. Jag har skapat mig en lite kokong av mitt täcke där jag ligger nu och tycker synd om mig själv. Jag försöker läsa; jag mår illa. Jag försöker blogga; jag mår illa. You get the picture...

Har bestämt mig för att mitt säkraste kort är att ligga på sidan och stirra in i väggen.


....


Kul.


/ M

sympati

M: Nä. Nu måste jag spy.
T: Ok (lämnar badrummet)


-Fem minter senare-

M: Hallå. Jag spyr inte!
T: Inte?
M: Nä. 
T: ...
M: ...
T: Får jag komma in och sminka mig då?

/T&M

Adventure of the day.

Idag ska vi till IKEA och lura runt. Vi hoppas på att inte träffa våra nästan-framtida-arbetsgivare, för vi fick IKEA jobbet men tackade nej. Det låg så fruktansvärt långt bort, och så var man tvungen att ha fula braxer. Inte fashion alls.

Hur som helst,

Malpan ligger och sover med magsjuka och jag förbereder mig mentalt för färden, vår nästa buss går om en timme. Förra gången när vi hade vart på intervju och skulle hem var vi tvugna att ta en buss som gick runt hela Starpan först, så den tog drygt en timme. Jag som inte varit åksjuk på länge (miss it!) tog tillfället i akt och gick av bussen när vi var framme och spydde vid en bro. Fest. Alltså, om jag ska vara helt ärlig, IKEA gör någonting med mig. Sist jag var där i Sverige spydde jag också på hemvägen, i familjen Perssons toalett. De stod utanför och skrattade glatt. Sen monterade vi ihop en hylla tillsammans och låtsades som ingenting.

Nä, nu måste vi dra. Jag återkommer med hur det här äventyret gick.

Klemklem!

/T


Ikke hjemlose!

Vi har fått en ny vän! En vakt som hette... Ja okej vi vet inte vad han hette, men vi high-fivade (och low!) när vi gick ut från stället igår i alla fall. På lördag ska vi pola mer med honom och se om han har bil så får han köra en säng från IKEA åt oss. Det, eller sälja våra kroppar. Har ikke penger till hjemlevert. Bara till 62kronors norsk öl. Gött. 

En till fashionupdate från Starpan; folk går ut i mjukisbyxor!!! Och.. läckra zebraklänningar med glitter. Matchat med röd hatt. Snyggt.

/T & M



Fashion

Nu ska ni få höra vad vi såg idag;

Partille-johnnys(?)...! Trodde faktiskt inte att sådanna fanns på riktigt, men tydligen är det väldigt på tapeten här i Stavanger. Tillsammans med hip-hop hoodies och vindjackor. Ja, just det. Vindjackor. Överallt. Jag och Tilda tycker att det är väldigt spännande. Vi ser fram emot nästa "trend".





/ M

vi chillar



/T & M

Isabel är i Tanzania och volontärarbetar på ett sjukhus

Image and video hosting by TinyPic

/T

hämta intresseblocket

Mitt ena öga rinner.

Alltså, inte ut ur sin håla, utan den vänstra tårkanalen har freakat totalt. Jag har inte ont eller nåt, men jag bara.. gråter. På vänster öga. När vi kollar lägenhet, när vi är och handlar, när vi går på stan. Och varje morgon när jag vaknar är mina ögon typ såhär |-| små och röda.

Det är jättespännande.

Nu ska vi ut i alla fall.


Hej.

/T

f-f-f-fäst.

Efter fyra dagar har vi tröttnat på att sitta och tyna bort i vårt hotellrum.

Vi har därför bestämt att vi ska ut och kolla läget på stan ikväll. Starpan by night typ.
Vi rättfärdigar detta spenderandet av pengar med att vi praktiskt taget MÅSTE fira att vi ens tagit oss hit till Norge.
Och lyckats ganska bra.

...?

Smell ya later


























/ T & M


Good deeds

Lotta säger:
alltså
Tilda säger:
mm
Lotta säger:
jag tänkte att jag skulle skaffa ett fadderbarn
Tilda säger:
aaa?
Lotta säger:
på action aid får man godkänna sitt fadderbarn efter att ha sett foto
är inte det cp?
Tilda säger:
men.. stackars dom fula barnen
ta ett fult?
Lotta säger:
ja eller hur.
ett harmynt och enögt
Tilda säger:
finns det ett sånt?
ta det
Lotta säger:
vet inte. man får inte se nu längre tror jag

...

Lotta säger:
man liksom hissar och dissar ett i taget

/T

Snabb i skallen?

Just som vi har börjat vänja oss vid detta främmande språk som kallas norska dyker det upp svenskar överallt.

Idag tillexempel. Jag och Tilda hade tagit oss upp för en gigantisk backe i syfte att inspektera den storslagna utsikten, som visade sig vara en stor plåtbåt och lite fabriker. Uppe på backen står vi tysta och betraktar plåtbåten ett tag, innan jag vänder om för att gå ner igen. Då dyker plötligt en gutt upp från ingenstans. Han har förmodligen sett oss stå där och frysa ett bra tag. Han vänder sig mot mig och säger "Fan vad det blåser hörrö!".

Eftersom jag och Tilda för tillfället bara har varandra här i Stavanger och är på jakt efter ett nytt umgänge, hade det här varit det perfekta tidpunkten för mig att använda min socialaförmåga och starta en konversation.
Det gör jag inte. Istället blir jag så chockerad av att

1. En främling börjar prata med mig bara sådär.

2. Jag förstår faktiskt vad han säger.

Jag väljer att klämma fram ett litet,

- Hehe. Aah.

Och därefter vända mig om och gå därifrån.



......



Bra Malin. Verkligen.

/ M


Starpan - bilder



Vägg i Starpan



Malpan i Starpan



Malpan ville visa hur mysigt vi hade det och skulle ta bild på det fina fikabordet.



Frisör i Starpan



Malpan guidar.



Malpan trött efter en lång dag på stan



Malpan vaknade på gott humör




Mackz

/T & M

shorty fire burnin in the hotel

Igår gick brandlarmet på vårt hotell. Malin flög upp ur sängen och började klä på sig på en gång. Jag, som tydligen suger i paniksituationer, ställde mig upp med uppspärrade ögon efter typ en kvart och skrek "SERIÖST!! SERIÖST!!" innan jag bytte byxor (de jag hade först var fula) och började jag packa (?) ihop allt som betyder någonting för mig. Det vill säga, pengar, kamera och dator.

När vi kom ner till lobbyn visade det sig att det var bostadshuset precis brevid hotellet som brann. Alla var tvugna att stanna i lobbyn tills branden var under kontroll. Jag gick ut och tog en massa bilder på spektaklet, Malin satte sig och uppdaterade sig facebookstatus. Hon ba "Det brinner!!". Haha.

Kan tänka mig fortsättningen om det hade brunnit på vårat hotell: "Röken är i vårt rum nu. Shit vad jag hostar." - lite senare - "Jag måste krypa ut här. Sjukt mkt rök!!" - lite senare - "Fett jobbigt att andas! Tilda har svimmat."

Haha.

AJA whatevvs, här kommer lite eldbilder;









Enjoy!

/T

Update

Vi åkte till Norge för att komma bort från allt vad Sverige heter och med lite tur lära oss norska på köpet.

...

Har jag nämt att vi hade en intervju på IKEA idag?


/ M

Bra

Folk är mycket trevligare i Norge än i Sverige.


Idag var det en snygg kille utanför bemanningsstället vi skulle in på som sa "Hej jenter". Vi sa hej tillbaka.

Sen var det en annan kille som höll en hiss åt oss. Och en tjej som log och hälsade i en affär.

Bra va! Det här blir nog bra. Brabrabra.

/T & M


Malpans hemlighet

Malpan (ja jag kallar henne det) gjorde ett ganska avslöjande erkännande när vi kom hem från stan idag. Frusna in till märgen låg vi under våra täcken och kuckliurade när hon helt plötsligt kläckte ur sig att hon hade vart sugen på chilinötter hur länge som helst.

Ett år faktiskt, när hon tänkte efter.

Vi gick genast till Coop Prix och åtgärdade saken. Själv körde jag på ett annat vinnande middagskonceptet: risi frutti och sour cream & onionchips.

Det funkade igår åtminstone.

/T


Tristess

Jag (mitt uppe i mitt bloggande i förra inlägget) sitter koncentrat och stirrar in i datorn. Bredvid mig sitter Tilda och vi har inte pratat på en uppskattad tid till 30 minuter.

...


T:Nä hörrö, ska vi beställa lite porr?




Jag kanske borde åka hem igen.


/M


Gamla beteenden sitter i

Egentligen hatar jag att blogga.

Det är ungefär som att försöka skriva dagbok när man är liten. (Gäller i alla fall för mig). Man fick ungefär 10 st i födelsedagspresent på ens kalas, som man sedan fick dåligt samvete över att man inte skrev i. Jag hittade faktiskt en gammal häromdagen. Efter några dagars frenetiskt skrivande tar det plötsligt slut. En sida senare, daterat till 6 månader senare står det;

"Hej Dagboken!
Förlåt att jag inte har skrivit på så länge. Det har inte hänt så mycket idag, jag skriver mer imorgon.
Godnatt!"

(Jag skrev inget mer det året.)


.....


Förhoppningsvis kommer jag var mer engagerad i den här bloggen. Får be Tilda piska mig annars.


/M


Framme

HEJ!

Vi är framme och vi lever och vi har en blogg.

Satt på Gateau och fikade igår med Lotta och Anna som bittrade sig över att vi skulle åka. När vi satt och oroade oss för vad vi skulle få för lägenhet och jobb och sådär, blev vi lugnade av Lotta: "Ni kan ni ju alltid bli lyxhoror på oljeriggen." Vi ba mm. Tack. Bra.

Nä, nu ska vi ut och leka på visningar och banker och annat skoj!

 

Hadeee........

 

 

(vi hittade ingen bild på bara oss två)

 

/T&M


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0